Енергийната ситуация в страната е притеснителна, защото, за съжаление,  правителството

...
Енергийната ситуация в страната е притеснителна, защото, за съжаление,  правителството
Коментари Харесай

Румен Петков в Пловдив: Кой е Сашо Кеша?

Енергийната обстановка в страната е притеснителна, тъй като, за жалост,  държавното управление не е в положение да извърши нужното и вероятното в обстановката в която сме. На 4 февруари новото управление на " Булгаргаз " продаде 60 000 мегават часа,  от които 37 000 мегават часа на газов хъб " Балкан ", останалите - от други компании.

Данните са по изказване на министъра на енергетиката, без значение че в България работи План за деяние при изключителни обстановки, разгласи на конференция в Пловдив водачът на АБВ Румен Петков, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" На 14 февруари от " Чирен " са продадени 77 500 мегават часа. Това е закононарушение към газовата сигурност на България. Те бяха продадени приблизително по към 150 лв. за мегават час. Цената през вчерашния ден беше 100 евро, през днешния ден отива повече от 122 евро на мегаватчас. 

Сделката от 14 февруари в действителност е разположила тези 77 500 мегават часа в интервала 1 - 31 март. Т.е. ние сме създали някого милиардер, не милионер. 

Аз не знам кой е Сашо Кеша, само че очевидно министърът на енергетиката Александър Николов не е в положение да подсигурява осъществяването на Плана за деяние при изключителни обстановки. "  

Петков изрази опасения, че запасите от горива в бензиностанциите в България са за не повече от една седмица. 

Според водача на АБВ, трима души персонално са заинтригувани от събитията в Украйна. Това са Борис Джонсън, Урсула фон дер Лайен и Джон Байдън.

Петков назова Борис Джонсън " нравствено безличие ", което измества казуса за личното си премахване. Заяви, че госпожа фон дер Лайен измества връзката си с натиска върху страните за заплащането на имунизациите. А за Байдън изясни, че изгодата за Съединени американски щати от натягането на това напрежение е правото да продават непродаваемия си полутечен газ. 

Още от конференцията на Румен Петков гледайте в прикаченото видео!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР